Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/brainfit.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/brainfit.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Hvordan | Brainfit

HVORDAN

Brainlight er et komplet system, der kombinerer Shiatsu massage med lys- og lydstimulering også kaldet FFR (Frequency following respons).

Shiatsu massage


er en traditionel japansk lægekunst , som fjerner blokeringer. Her tages udgangspunkt i kroppens livsenergi QUI, som styrer flowet i kroppens meridiansystem (bruges også i akupunkturen). Ved lette jævne tryk på disse meridianer fjernes blokeringer, spændte muskler løsnes, og kroppens kredsløb og blodcirkulation stimuleres til et bedre flow.

Lys- & lydstimulering


styrer din hjerne ned på det ønskede frekvens niveau. Hvert program har sin helt egen specifikke frekvens nøje afstemt efter den ønskede virkning. Frekvenserne kan ligeledes variere gennem de enkelte programmer, hvilket styrer hjernen til den ønskede hjerneaktivitet.

Hjernebølger


Hjernes aktivitet måles gennem EEG (Elektroencefalograi, og aflæses i Hertz (Hz), der er indikator for antal svingninger pr. sekund, hvilket fortæller om personens mentale tilstand.

Hjernebølgerne opdeles i 4 hovedområder Beta, Alpha, Theta og Delta - kaldet frekvensbånd.

I dagligdagen er vi typisk indenfor Beta. Men er man påvirket af stress gennem længere tid, vil man være i det øvre Beta, hvor hjernen kører på højtryk – en farlig situation på sigt for krop og sjæl. brainLight systemets lys og lydimpulser stimulerer hjernen til at lægge sig i Alpha og Theta frekvensbånd. Disse 2 er karakteristiske ved afslapning, meditation, kreativitet og intuition.

Nedenstående finder du en beskrivelse af de enkelte hjernebølger og hvordan du og din hjerne anvender disse.

BETA (13-40 Hz)
De fleste mennesker har en beta-domineret hjerne. Beta er karakteristisk for koncentration rettet mod det omkring os. Det er her hjernerytmen er i normal vågen tilstand, hvor vi er logisk-analytisk tænkende, kan problemløse og har aktiv opmærksomhed mod de ydre omgivelser. Ved høj frekvens kan opleves mental spænding, ophidselses, angst og vrede, hvor det over længere tid vil opleves akut stress. Her kører hjernen på højtryk og kan ikke selv mentalt afspænde.

ALPHA (8-12 Hz)
Alpha er karakteristisk for mental og psykisk afslapning, og modtagelighed, styrke hukommelse, kreativitet, fantasi og intuition. Disse ”anti-hektiske-bølger” udvikler den indre balance mellem krop og sind, hvor bølgerne støtter kroppens healingsproces. Disse hjernebølger er specielt egnede til at styrke og træne hukommelse og indlæring. Vores hjerne er mest modtagelig for ny indlæring og information i dette niveau.

THETA (4-7 Hz)
Theta er karakteristisk ved at være det tidligere søvnstadie, hvor vi befinder os i grænselandet mellem at være vågen og være i søvne - i en tilstand af dyb meditation Hjernen arbejder i dette stadie med dagens oplevelser og indtryk, og er her hvor hvor vores krop har gode betingelser for at regenerere Hos en vågen voksen person vil dette stadie være unormalt, men ses ofte hos børn i en alder op til 13 år.

DELTA (0,5 – 3 Hz)
Er karakterisktisk ved at være den dybe søvn og er meget sjælden i vågen tilstand. Det er den dominerende hjerneaktivitet hos børn op til 1 års alderen.